Ţara lui KIM… sau Coreea de Nord

20 12 2011

KIMS from Koreea

Kim Ir-sen… Kim Jong-il şi acum Kim Jong-un. Sunt cei 3 Kim care au condus Coreea de Nord din 1948 până în prezent. Ultimul ajungând la putere zilele astea dupa ce tatăl său a dat colţul la doar 69 de ani… o vârstă fragedă pentru un dictator.

                        „Cine controlează trecutul controlează viitorul.
Cine controlează prezentul controlează trecutul”.

Asta scria Orwel în romanul 1984 şi se pare că în Coreea de Nord, Kim controlează totul. Această dinastie comunistă a adus manipularea, propaganda, cenzura, izolarea, reeducarea şi toate celelalte clişee care ţin de partea negativă a comunismului la rang de artă. Trebuie să recunoaştem că nord coreeni sunt cei mai buni în asta. Sunt longevivi şi constanţi şi pe langă ei chinezi, cubanezi, sau aţi dicatatori precum Castro sau Chavez chiar şi Ceauşescu sunt mici copii. Să fie de vină poziiţia geografică, susţinerea fratelui cel mare numit China sau celuilalt frate numit Rusia sau doar AND-ul populaţiei din acea zonă? La asta cred că nici Orwel nu ar putea să ne răspundă.

În orice caz merită urmărită evoluţia evenimentelor după înscăunarea celui de al 3-lea Kim, care are o aliură parcă aşa de manelist, aşa un pic parcă dă pe Bercea Mondialu varianta asiatică.

În final o sa postez 2 filmuleţe de la moartea celor 2 Kim de până acum, primul fimuleţ din prezent şi celălat din 1994. Cred că imaginile vorbesc de la sine şi nu mai este nevoie de nici o concluzie.


Nord coreeni „plângându-l” pe KIM Jong-il în 2011

Nord coreeni „plângându-l” pe KIM Ir-sen in 1994

P.S. Aşa o să îl plângă şi portocalii români pe Băsescu dar după el nu o să urmeze EBA. (să speram…că nu se ştie niciodată cum evoluează lucrurile)

Anunțuri

Acțiuni

Information

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: